Popular Posts

Wednesday, August 8, 2012

Harvest for today

Petang ni kelam kabut balik cepat..kena masak sebab adik nak dtg rumah berbuka..alahai..

Kangkung dr Iskandar tanam sendiri..our first harvest. Asyik x sempat nak merasa sebab berebut dgn Brownie..last2 warning kat anak2, jgn usik utk satu minggu, inilah hasilnya.  X sempat nak upload Kangkung Goreng Belacan sbb bz dgn benda2 lain..tapi rasanya sgt sedap (chewah..puji diri sendiri!)  Bukan masakannya kot, tapi kangkung tu sgt sedap, lembut & manis.  Sgt berbeza dr kedai punya..  At last, I proved to my officemate yg mencabar dgn kenyataan "takkan cantik daunnya kalau sayur tak disembur racun"

Bayam yg tak berapa nak merah..dah dituai byk kali, tapi masih aktif mengeluarkan pucuk baru.. Hanya celur dan cicah dgn Thousand Island..lembut & manis.  Juga tanpa sebarang baja & racun.

Udang dr Kuala Selangor..spt biasa deep fry bersama daun kari yg ditanam sendiri

Cubaan pertama buat Kek Coklat..apa la yg jadi nanti nih..

Sedia utk dibakar dlm oven mini.. Oven yg besar gedabak tu x reti nak pakai, jadi bahan display jer..

Dah pun masak..kira ok ler sbb tak melekat

Topping dgn coklat cair & coklat putih.. Bunga daisy beli yg dah siap.  So?  lulus ke tidak nih?

Spotted Purple Rain Lily di dalam pasu depan porch.. Surprisingly yg ni spesis besar..

Kalau kesihatan mengizinkan, next week nak buat projek Green House pulak..tunggu...






2 comments:

  1. tak pernah try lagi tanam bayam tu, sedap tak? lepas ni nak cari benih ni lah, btw udang tu memang jeles saya tengok 'gulp' sedap tu.

    ReplyDelete
  2. Wow nice cake, looks good mcm beli dari kedai.

    ReplyDelete