Popular Posts

Tuesday, August 14, 2012

Matahariku....

My sunflower is soooo gorgeous!!!

I wonder how long the flower can last...

Pokok ni very outstanding..semua dahan ada bunga, even I did not put any fertilizer.

My first tomato!!

And today i received another suprise from my lovely neighbour, Julie.  She gave me her old wooden chair.  This wooden chair still intact/solid..all we need is little touch up

Siap!  Bolehla...(bukannya professional painter..he he..)

Alang-alang mengecat, our own bench pun ditouch up jugak..nampak berkilat macam baru kan..

Percubaan pertama nak buat Kek Kukus Asam Manis

Penat melapis dengan Haw Flakes Asam & kisar Biskut Marie..prosesnya sgt lama, kukus layer one by one..aduh

Ambition sgt tinggi..satu hari nak try buat dua kuih.. ni Kuih Cara Berlauk pertama.. acuan tu pun berkilat lagi, bau kedai!  Daun sup tu petik kat my Edible Garden..baru nak membesar dah kena tarah..kesian

Fuh!  Nasib baik lulus...habis sekali jalan jer masa berbuka ramai2..Yang penting, tiada yg sakit perut

Water Fountain dibeli di Nurseri Sungai Buloh, satu set tu siap dgn pam air hanya RM170 (dpt free Kiambang lagi..)  Anak2 ikan gupi diberi oleh adik, sebab aquarium dia dah penuh sgt..Kiambang tu sgt cepat tumbuh baru..

Ni hasil kerja keras ..

Dah siap..ambil masa dlm sejam jugak nih..

Pokok Telang or Blue Pea x berapa sihat di dalam pasu, jadi kami alihkan ke sini dgn harapan nak buat ala2 dinding gerbang gitu..

Selepas satu minggu, dah nampak perubahan

Minggu ni anak benih tak boleh nak tanam sebab takut x menjadi..Maklumlah nak tinggal rumah 2,3 hari raya nanti.  Sampai sekarang masih belum dpt org yg sanggup jaga & siram pokok, my jiran pun semuanya bercuti..Paling dirisaukan adalah Tomato & Cili yg tengah naik..Hantar Brownie ke Pet Hotel 4 hari lagi...aduhai...












1 comment:

  1. aduhai, water fountain idaman yang tak terbeli-beli (dan akuarium, dan arnab..) huhu
    murah hati betul jiran, mcm2 beri. cara berlauk, my favourite tapi tak ada acuan dan kat rumah pakai dapur elektrik. mak penah masak utk jualan. memang laris (dingap anaknya. hahaha)

    ReplyDelete