Popular Posts

Wednesday, January 2, 2013

The new me.....

Happy New Year to all my friends here!  Harapan Lynn semoga tahun ini lebih bermakna buat semua.  Harap bertambah rezeki, lebih bahagia dan dikurniakan kesihatan yg baik...Insyaallah.

My this year's resolution?  Hm..mcm tahun lepas jugak.. nak kurangkan berat bdn!  Tapi bila tengok nasi jer selalu mengalah, apa nak buat..
Di ambang 2013 ni Gladioli precious lynn akhirnya berbunga!  Huh, excited giler..



Ha..amacam?  cantik kan...  harap2 nya warna lain pun ada..


Tomato yg dimakan mentah hari2, pantang merah!

Chinese Celery dah dicabut kesemuanya..nak tanam yg baru pulak

Brownie pun nak wish Happy New Year jugak..

Aktiviti ramai2..nak kemana tu?

Apa lagi...makan durian lah!  We went to SS2 PJ, buffet at RM8 per person, makanlah sampai pengsan. 

Tapi kalau nak yg grade baikkk punya, get ready with yr big wallet. D24 (Musang King) cost at RM37 sebiji, ambik kau! Nak sgt kan!

Semua tgh concentrate mkn..tapi yg kat hujung tu makan puah pulasan jer..sbb Rizal x mkn durian.  kesian..
Muka puas dpt mkn durian..

Mlmnya dinner di Laman Seri, Section 14 Shah Alam, this place served Korean Food.

Depan restaurant ada water fountain lagi



Getting ready for new year celebration with my princess, Aesyah.
Again..Happy New Year to all from Lynn & family...








10 comments:

  1. Selamat tahun baru buat lynn sekeluarga,semoga di murahkan rezeki dan di permudahkan segala perjalanan dan di berikan kesihatan yang super sihat. :)

    Happy new year gak brownie...... :)

    Gladioli tu sangat cantik!!!.....berbunga mcm bentuk tangga gitu. :)

    Tomato tu tak tertahan rasa bila tgk. Tomato ceri or tomato besar biasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru... tu tomato ceri. Yg besar punya mcm tak berapa nak jadi..

      Delete
  2. Selamat tahun baru lynn sekeluarga...best tul berkelah durian yer dan lagi best bunga yang cantik tu..penyeri new year...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru ya.. betullah, pembuka 2013, seronok nengok Gladioli berbunga..dah ada peminat tu, sibuk dok tanya mana beli

      Delete
  3. Happy New year to you and family... semoa tercapailah semua wish hendaknya yer..seronok berkenduri durian ya nampaknya...station gangnam pun ade gak..mesti baru bukak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year... betul, tu tempat mkn baru..memang bergangnam lah kat situ! (Kocek pun jahanam! he he..)

      Delete
  4. Happy New Year! Pretty Pristine Lady Gladdy there :). Did you get the seeds?
    Disember Pos Malaysia teruk kebanyakkannya pos ke Lembah Klang snail mail betullah. Negeri lain tak de masalah sangat pula.
    Wishing this year will be a very good year and bountiful harvest from the garden. Brownie makan celery tu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Diana... Happy New Year! Sadly, belum terima la seed tu. Ke manalah peginya ya..Yes, Brownie mkn celery tu, tapi fav dia kangkung dan lemon basil, dah togel dikerjakannya

      Delete
  5. banyaknya chinese celery lynn.. selamba je dia cabut semua. Hehhe.. dan seperti biasa, nurul memang jeles tengok tomato.. Tengok bunga pun jeles sebab masih belum berjaya tanam pokok bunga. bulb yang mama pongkey bagi tak tumbuh2 lagi. korek2 tengok masih cantik lagi. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lebih byk dr gambar tuh..siap hantar kat kg suruh mak sedekah kat jiran2..tomato lynn sekarang tgh peringkat nak berputik semula..kuranglah bekalan buat sementara waktu. Lynn notis bulb tu kalau byk air pun tak boleh, dia reput.

      Delete