Popular Posts

Monday, February 25, 2013

Cosmos berbunga lagi...

Hari ni saja nak tayang Cosmos yg tgh galak berbunga...


Bunganya berwarna oren kemerah-merahan..


Yellow Cosmos..terang & menyerikan halaman... heat tolerence too



Butterfly Blue Pea...tanam dlm pasu pun boleh, tak perlu dijaga






















10 comments:

  1. cantiknya...nasib yg sy tanam tak menjadi

    ReplyDelete
  2. cantik la yang 2 tona tu....menyerlah sangat.

    ReplyDelete
  3. ada tak bunga yg lain yg boleh di makan selain bunga telang...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunga viola, calendula dan nastutium boleh makan.

      Delete
  4. Vibrant colours. Semua bunga yang tak perlu dijaga. Happy Go Lucky.

    ReplyDelete
  5. cantik bunganya, apa species tu? cosmos ladybird mix ke?

    ReplyDelete
  6. merah bertukar oren ke. color very brilliant.
    saya baru cuba color merah sensation
    tak pasti lagi color apa yang keluar

    ReplyDelete
  7. As salam..

    petang ni blog walking pasal garden bagai terjumpa blog ni. Best tengok bunga2 ni ceria je warnanya. Nanti jangan lupa update bunga yang bakal mengembang dgn warna2 yang baru tu ye.

    ReplyDelete
  8. assalamu'alaikum,

    Benih2 dah sampai, cantik betul siap dgn gambar bunganya sekali.. terima kasih. In Shaa Allah akan disemai sebaik mungkin. Menjadi nanti saya hantar gambar ya.. terima kasih lagi sekali.

    ReplyDelete