Popular Posts

Friday, March 1, 2013

Unidentified Species

Kami beli anak pokok bunga ni semasa bercuti ke Fraser Hill dlm 6 bulan yg lalu.  Terjebak dgn kata manis encik bangla kat kebun bunga yg mengatakan pokok bunga ni baru dpt dan species baru (dia pun tak tau bunga macam mana & apa warnanya)... Apa lagi, kami pun belilah 2 polibeg (itu pun yg ada!)  Balik rumah selepas seminggu, satu anak pokok mati sbb lupa nak alihkan dr panas terik.  Yg satu ni, kuat semangat.  2,3 hari lepas kami nampak ada kudup bunga..hari ni dia dah kembang... cantik sgt berwarna biru muda..



Siapa yg tau namanya ya?




Yg ni dicabut tepi longkang jer..alih2 dah berbunga..pun tak tau species apa..



Ha..ini taulah kerusi free kan?  He he.. tgh mencari idea bunga apa nak letak berbaris di tepi, belakang kerusi tu... Mulanya cadang nak tanam Bucida lagi, biar teduh.  Tp kami dah pasang angan2 nak tanam pokok bunga warna warni..nak meriah sikit sbb depan hijau jer...Tapi pokok apa ya?  Kawan2 ada cadangan?

4 comments:

  1. Bunga purple tu macam plumbago.

    ReplyDelete
  2. hahah mmg tak tahu nama apa..tapi cantik jugak..yg cabut tepi longkang tu pun bolih tahan comel...erm kerusi tu unik!

    ReplyDelete
  3. Cantik jugak kan yg bunga spesis baru tuh...kalo tanam pokok yang rendang boleh jd teduh sikit kan..tp tak kuar idea lah for now pokok apa nak suggest...huhuh

    ReplyDelete