Popular Posts

Thursday, April 18, 2013

More Seeds for sharing..anyone?

Hi guys,

this week I am back to my gardening activity.. I am sooo happy, despite many of my plants are dead due to the lack of attention and extreme dry season.

My Giant Cactus Straw Zinnia finally blooming.  It's big, almost 8cm..i should use my ruler to measure it, huh.
 
Another series of Zinnia, Singe White Petal.  Also bit bigger compares to the normal Zinnia.  They bloom in the hot sun, but looks very weak at the end of the day.. too hot maybe.
 
This normal Zinnia, combination Pink and Purple..
 
My Red Zinnia, we planted it in between of our Purple Rain Lily (which no flowers at all for more than 2 mths...i am planning to throw it away but Rizal is so sentimental and wanted to keep it still, haiya!)
 
Orange Zinnia... this bloom heavily under the hot sun.
 
Pink Zinnia, i noticed if we left them w/out fertilizer, the color faded quickly..
 
Yellow Zinnia, non-stop blooming!
 
Admiring my Zinnia?  You can do this too!  They need less care & best part heat tolerence.  This flowers are originated from Mexico.

Pink Prewinkle, also blooming but cannot plant it on the ground because of the poision in the leaf might harm your rabbit.
 
Rangoon Creepers or Akar Dani..blooming again!
 
Few Sunflowers in one line..waiting to bloom, but some of the leaf have been eaten by grasshopper, hate it very much but i seriously do not know how to get rid of them!
 
Series of Gladioli which i have no clue what color are the flowers... waiting patiently.  I got this idea of planting few bulb in one pot from blogger My Experimental Garden.  I am starting to image  what if they bloom at the same time..hu hu..show off!!
 
Life-cycle of Zinnia, planted it back to make sure its a good seed before offering it to friends...
 
I cant be posting here w/out showing off my tomato right?
 

Tomato Ceri Full House
 
Round Tomato..
 
I got this idea of protecting my baby plant from snail or slug.  This net is leftover from our netting for Rabbit's cage.  So far it works perfectly.
 
My Red Cypess Vines... yay!  Finally got one bud there..I am so thrilled!
 
For friends who wants to share my seeds, email me at helite.enterprise@yahoo.com and I will try as best as possible to send it soon.
 
Happy Gardening!
 
 
 
 
 

 
 


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 comments:

  1. Replies
    1. tentu boleh! nanti nak tunggu another series of Zinnia yg pelik sikit..dah nak berbunga. Boleh Lynn hantar sekali.

      Delete
  2. Ada benih nk share pd Lynn..tunggu u blk jer...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq, tq... petang ni dah nak gerak ke Fraser Hill, aduh penat pun blm hilang lg.. mau tumbang tgh jln nih..

      Delete
  3. Replies
    1. Lynn bukannya jaga sgt tomato tu.. dia pulak yg hidup subur.. Tapi yg paling simple mcm long bean pun tak menjadi..alahai

      Delete
  4. menjadi je semua yg lynn tanam. meriahnya zinnia lynn. berkenan dgn yg warna kuning bunga kecik2 tu. pokoknya rendah je kan? boleh cover tanah jgn bg rumput tumbuh. boleh kongsi yg itu tak?

    benih cosmos yg lynn kirim dh terima tp tak tahu cara semai yg boleh gerenti tumbuh. takut semai nnt tak tumbuh2 lak. sayang nak bazirkan benih2 yg susah nak dapat tu. mcm mana lynn tanam, boleh ajar sket?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yg kuning kecil2 tu rasanya bukan Zinnia.. yg kuning ni saiznya agak besar, keluarga Zinnia. Nanti Lynn hantar. Benih Cosmos tu Lynn semai mcm biasa, tp jgn dedah terlampau panas, kalau takda m/hari pun tak boleh, dia lembik, btg jer meninggi. Bila anak2 benih dah meninggi, paling selamat pakai baja tinja ayam shj. Sbb blm cukup besar jgn letak bj chemical, selalunya dia akan mudah kering & mati lebih2 lg cuaca panas ni

      Delete
  5. Wahh! Saya suka warna-warni bunga yang dipamerkan. Tampak hidup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu Lynn concentrate dgn edible garden di belakang rumah, cuma tahun ni buat projek bunga2 dpn rumah lak. Rasanya cbrn lebih hebat dgn bunga sbb dpn agak panas. Di Fraser Hill belum berani tanam bunga, hanya tanam Cili, Bendi & Terung utk permulaan. Itu sebabnya Lynn offer seeds utk share dan tukar..boleh pelbagaikan kebun di sana.

      Delete
  6. Zinnias are lovely flowers. Love your collection of pictures today!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Belle.. still cannot beat yr garden... really admiring yours which are full of collections..

      Delete
  7. Lovely collection of Zinnias. Your plants doing well despite the frequent travelling. April I am having a holiday away from my Kebun ( apa jadi ntah balik mesti penuh weed je).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Diana, yg mati pun byk sebenarnya.. yg tahan panas jer nampak cantik, itupun kami upah org jagakan, RM50 sehari - jaga plant dan kasi mkn minum Brownie. Weeds? huh, tak berani nak start cabut kat belakang..dah meninggi

      Delete
  8. Salam Lynn,

    Wah meriahnya zinnia di laman! My garden appear so bland after looking at yours! Seronok tengok tomato Lynn, segar-bugar! Mak Aji nak juga kecek benih zinnia ni, berkenaan sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mak Aji.. boleh, nanti Lynn hantarkan. Bg address ke email lynn ya!

      Delete
  9. Assalamu'alaikum,

    sukanya tengok giant cactus straw zinnia dan putih tu.. aduhaii.. sronok tengok taman lynn. Teruja, lebih berkobar2 untuk bercucuk tanam, tapi kena ambik masa skit. Terima kasih lynn benih2 cosmos tempoh hari. Belum semai!! harini terbaca cara penjagaan, In Shaa Allah lepas ni bolehlah 'gerak'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelan2..cuba tanam 2 benih sekali, tgk ada luck dua2 menjadi..

      Delete
  10. salam..
    teruja tgk bunga2 tu semua..sgt gojess...benih zinnia ada lagi ker...kalau ada nak jgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada.. 2nd batch Cosmos & Zinnia yg colorful sudah pun produce benih baru.. email full address ya

      Delete
  11. just go through your blogs...really nice blog....i wonder if you sell the pink periwinkle seeds....really beautiful.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Razak, i got the baby plant from one bungalow in Fraser Hill, just wait until it produce seeds and i will love to share with you. So far i had 4 colors, pink, bright red, white & maroon. Email me your address ya

      Delete
    2. Thank You so Much Lynn. i did email my address. thank you so much for your kindness.

      Delete