Popular Posts

Monday, June 3, 2013

Sama tapi tak serupa...

This week Lynn nak tunjuk Zinnia yang dah kahwin campur...

Dari pokok yang sama, tapi mengeluarkan bunga yang berlainan warna..

Kenapa agaknya ya?  Mungkin faktor cuaca yang tak menentu lately...

Zinnia yang ini juga combinasi pink dan putih..

Kalau pink yang lebih byk berbanding putih tentu lebih menyerlah kan..

Yang ini? Pink pun tidak... merah pun tidak.. peach?  mungkin jugak..
Kepada yang berminat untuk mendapatkan benih bunga rare..sila ke blog jualan lynn : seedandothersforsale.blogspot.com




4 comments:

  1. wow.... cannnnnntekkkkkkkk betullllll!!!!!!!!!! terguda saya..

    ReplyDelete
  2. salam lynn, warna bunga hasil dari kahwin campur ni mmg hebat...penah jgk buat pada bunga kertas...mghasilkan warna bunga yang amat cantik..

    ReplyDelete
  3. lepas ni Lynn Tanam balik benih Bunga yg dikahwinkan tadi, kena buat 2 ke 3 generasi utk gen dia establish, lepas tu baru lynn dapat hybrid baru, boleh letak Nama Lynn zinn ke apa2 lah yg Lynn Suka. Saya kahwin z. Scabiosa dgn z. Kaktus, Punyalah pelik Bunga anak2 campuran ni, lepas ni kena try jenis lain pulak.

    ReplyDelete