Popular Posts

Sunday, July 7, 2013

NENAS, NENAS..lelong, lelong!!!

Ha this week nak update my small little kebun di Fraser's Hill..
 
Ini adalah Nenas Madu dan Nenas Sarawak.. dah campuk aduk.  Kami bukan pekebun pro.. tak kisah pasal ID, asal belasah jer..Anak nenas dibeli di kawasan Felda di Ulu Dong Raub.
 


Asalnya kami tanam nak elak binatang jer.. tapi first attempt menjadi-jadi la pulak.
 


Ini dibeli oleh Chief Chef dr KDU College..katanya nak buat Vinegar.. hish peliknya kami tak pernah dengar.  Tapi recently mmg ada ternampak org jual sebotol Cuka Kurma RM50!  wah..Malaysia Boleh!
 
Rasanya manissss sgt!  Tapi malangnya anak dara Lynn allergy pd citrus food..jadi mmg tak simpan stok di rumah.
 
Ini pulak untuk Nur's Catering
 

Yang lain2 masih ada.. sesiapa yg minat bolehla singgah subang.. ptg ni Lynn balik.  Kami jual murahhhhh sgt. RM1 sebiji yg kecil. Yg besar sikit RM2, atau RM3....
 
Tomato ceri dibeli oleh local restaurant. Jual RM2 semangkuk besar.. yg lain2 kasi kat masjid jer..
 
 
 
 

 

4 comments:

  1. BestnyA hubby sya suka sgat mkn nenas boleh pos ke pahang x.he...he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduh.... jauh tu suzi..meh ler jenguk2 teratak Lynn di Subang.. hehe

      Delete
  2. Sedapnya, nenas yg masak kat pokok mmg manis. Sbb tak cukup tanah saya tanam dlm pasu aje.

    ReplyDelete