Popular Posts

Thursday, January 29, 2015

PETUNIA lagi....

Petunia ni kalau kena gayanya boleh tahan setahun.. kalau x pandai jaga mmg bertahan 2,3 bulan sahaja..amacam.. sanggup?  
Kudup2 layu mmg kena buang jika tidak ia mengundang fungus & bena putih sering menyerang..











bagi yang beminat untuk membeli benihnya..boleh lihat di page GO GREEN ya..











Melawat Kawasan...

Salam sayang utk pembaca budiman... sejak aktif di FB Page saya yg dipanggil - GO GREEN, sy kurang menulis.. ms begitu mencumburui..namun aktiviti gardening tetap diteruskan kerana itu mmg minat no 1.. cuma laman depan rumah kurang diberi perhatian semasa musim hujan.. rumput pun dah naik sama tinggi dgn lalang..emm..alahai..

Jom kiter ke kebun lak tgk apa-apa yang patut..

Projek tanam semula timun batu..sebulan lg dah boleh kutip hasil..Insyallah



 Keledek merah & kuning..senang sj ..kerat cucuk, nah.

 Pokok pisang melambai-lambai dr jendela pondok

amacam... bila boleh ambil ni ya..

 kacang buncis tgh naik junjung

 pokok keladi kami kutip tepi2 hutan..jgn terkejut, pokok keladi mcm ni pun ada yg membeli..

Pokok Roselle yg rimbun.. seronok mengutip buahnya nak buat jus..


isk, isk...tanam Rosemary banyak2 nak buat apa? bukannya rajin ke dapur pun...

Pokok Tin yang semakin tinggi.. buah tak pernah merasa.. anak2 selalu petik, pantang masak

Buah Markisa / Paassionfruit semakin rancak berbuah


Insyallah ada ms terluang sy update lagi perkembangan kebun & laman yg x seberapa tu..

owh ya... pada pembaca yg berminat nak dptkan GO GREEN TRIAL PACK - FOC.. boleh emailkan pd kami di gogreen.discovery@yahoo.com

atau terus ke facebook page kami GO GREEN

jomlah meriahkan page sy ya!