Popular Posts

Friday, June 29, 2012

FLORIA FESTIVAL 2012 - part 2

Dah penat jln2 kat luar, jom kiter pi tengok apa ada kat dlm...

Wildlife adventure from Australia, crocodile nampak cantik dipenuhi dgn bunga orkid

close up orkid from Australia

roses pelbagai warna, mcm plastik!

gubahan dinding yg sgt menarik..yg hijau tu pun kekwa 

gubahan ros merah

contoh laman ni nampak praktikal dan boleh dicopy..simple jer

ni motif apa pun tak tau, tapi kombinasi orkid kuning dgn pink ribbon tu nampak menarik sgt

apa pun..tak sah kalau tak beli bunga kan?  ini hibiscus hybrid, warna kuning

pokok ni namanya pelik, Pokok Akar Dani..bunganya wangi mcm Jasmine flower

juga sejenis hibiscus hybrid, shoking pink

ni mesti tau pokok apa kan?  hehe... pokok kari you! Punyalah jauh beli kat Putrajaya!

Overall I am satisfied with my visit this year.. plus point bila pegi masa takder org ni tak payah tunggu turn nak ambil gambar, dan takder org enterframe..kalau tak gambar mesti ada org terselit sana sini..tapi cuaca di Putrajaya sgt panas.  Boleh ker pokok2 ni survive berjemur seminggu.  Yang tak bestnya masih byk booth belum sempurna.. masing2 tunggu official opening esok..Anggaran kerugian kali ini hanyalah sebelah tgn, tak boleh beli byk2 sbb kena angkut sendiri.
Harap2 dpt menjenguk lagi penutupnya pada minggu depan sebelum ke KK...


2 comments:

  1. Seronoknya.. Thanks for sharing the pictures! :P

    ReplyDelete
  2. Crocodile mandi bunga syoknya...

    ReplyDelete